Ubuntu Linux 9.10 - új háttérképek és egyéb újdonságok

Idén áprilisban a Canonical két új háttérképet és három új megjelenési témát, valamint egy átalakított boot splash témát, és egy vadonatúj bejelentkező képernyőt adott az Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) megjelenésével. Október 1-jén lesz az Ubuntu 9,10 (Karmic Koala) Beta bemutatása, és lefogadom, mindenki találgat, hogy a Canonical ténylegesen változtatni fogja-e a felhasználói felületet lélegzetelállító hatásúra.

Az igazság az, hogy fogalmunk sincs, elérkezik-e számunkra a Jaunty óta megígért professzionális megjelenésű téma, amelyet mindenki várt, vagy pedig csak elegendő lehetőséget kínálnak a felhasználók számára, hogy létrehozzák saját személyre szabott munkaasztalukat.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy van egy nagyon szép üdvözlő képernyő, amely köszönti a felhasználót, mielőtt a bejelentkező képernyő illetve a munkaasztal megjelenne. Ezen kívül az Ubuntu 9.10 még további 9 új háttérképet is tartalmaz, amelyek különféle égitestekről szólnak. Ezeket a háttérképeket pedig úgy kombinálták össze, hogy azok félóránként automatikusan megváltozzanak.


Review image Review image
Review image Review image
Review image Review image
Review image Review image
Review image

A háttérképeken kívül napvilágot látott egy új Usplash téma is Mat Tomaszewski új logójával.

És ez még nem minden... a nemrég kiadott 2.28.0 GNOME asztali környezet a felhasználók számára már elérést biztosít rengeteg új téma, háttérkép és ikon egyetlen egérkattintással való használatához...

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.